Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Γωνία

Πληροφορίες Ο ντίλερ μοιράζει 3 φύλλα σε κάθε παίκτη. Τα φύλλα στο τραπέζι ανοίγουν ανά 2 και μετά από κάθε άνοιγμα ακολουθεί ποντάρισμα. Στον τελευταιο γύρο ανοίγει η κορυφή της «Γωνίας και γίνεται το τελικό ποντάρισμα. Κάθε παίκτης χρησιμοποιεί 2 ή 3 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με φύλλα από την οριζόντια ή την κάθετη τριάδα (όχι και τις δύο).

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 5   |   Φύλλα στο χέρι: 3   |   Πονταρίσματα: 4   |   Κέντα - Χρώμα  |

ποκα γωνια πόκα γωνία

    

Πιο Αναλυτικά

Γύρος 1ος

Ο ντίλερ μοιράζει 3 φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει το παρακάτω σχέδιο στο τραπέζι. Στη συνέχεια γίνεται το αρχικό ποντάρισμα.
ποκα γωνια πόκα γωνία

     

Γύρος 2ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα 2 φύλλα στα άκρα της «Γωνίας» και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα γωνια πόκα γωνία

      

Γύρος 3ος

Ο ντίλερ ανοίγει ανοίγει τα επόμενα 2 φύλλα και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα γωνια πόκα γωνία

      

Γύρος 4ος

Ο ντίλερ ανοίγει το φύλλο στη κορυφή της «Γωνίας» και ακολουθεί το τελικό ποντάρισμα.
ποκα γωνια πόκα γωνία

  

      

Να θυμάσαι ότι στη Γωνία......κάθε παίκτης χρησιμοποιεί 2 ή 3 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με φύλλα από την οριζόντια ή την κάθετη τριάδα (όχι και τις δύο).

       

Παραλλαγή: Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σχηματίζοντας μια «Μεγάλη Γωνία» με 5 φύλλα σε κάθε σειρά και με τον ντίλερ να μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη. Τα ανοίγματα γίνονται με παρόμοιο τρόπο απλά στο τέλος οι παίκτες χρησιμοποιούν μόνο 2 φύλλα από το χέρι τους σε συνδυασμό με φύλλα από την οριζόντια ή κάθετη πεντάδα φύλλων (όχι και από τις δύο).