Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Πολυεθνική

Πληροφορίες H «Πολυεθνική» είναι ένας συνδυασμός 4 παιχνιδιών που όλα παίζονται Κέντα-Χρώμα. Και τα 4 παιχνίδια στήνονται ταυτόχρονα στο τραπέζι και παίζονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο (με όποια σειρά προτιμάτε). Ο ντίλερ μοιράζει 3 φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει τα εξής παιχνίδια: Γωνία, Σταυρό, Ντίλιγκερ, Μαμουθάκι. Όλα τα παιχνίδια παίζονται ξεχωριστά αλλά κάθε παίκτης παίζει πάντα τα ίδια φύλλα και κάθε παιχνίδι έχει το δικό του ποτ. Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να παίξει σε όλα τα παιχνίδια, μπορεί να πάει πάσο στη «Γωνία» για παράδειγμα και να παίξει στα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να δηλώσει από την αρχή σε ποια παιχνίδια θέλει να παίξει, όμως αν επιλέξει να πάει πάσο π.χ. στο «Σταυρό» και θέλει να παίξει στα άλλα θα πρέπει να κρατήσει τα φύλλα του κλειστά μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα ανοίγματα για τους υπόλοιπους παίκτες. Κανείς παίκτης δεν αποκαλύπτει τα φύλλα του αν δεν ολοκληρωθεί και το 4ο παιχνίδι. Μόλις ολοκληρωθεί, τότε οι παίκτες ανοίγουν τα φύλλα τους και βλέπουν ποιος έχει κερδίσει ποιον σε κάθε παιχνίδι και παίρνουν το αντίστοιχο ποτ. Είναι υποχρέωση του παίκτη να θυμάται σε ποια παιχνίδια συμμετείχε και σε ποια όχι.

Σημειώσεις

1. Επειδή τα κοινά φύλλα στο τραπέζι είναι πολλά (17 συνολικά), ίσως θα πρέπει να βάλετε επιπλέον φύλλα στην τράπουλα, π.χ. σε ένα παιχνίδι των 4 ατόμων θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια 36φυλλη τράπουλα (από 6 έως Α) ή σε ένα παιχνίδι των 5 ατόμων θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια 40φυλλη τράπουλα (από 5 έως Α).

2. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας «Πολυεθνική» με το συνδυασμό των παιχνιδιών που σας αρέσουν, αρκεί όλα τα παιχνίδια να είναι Κέντα-Χρώμα (το 3-Φουλ το αποφεύγουμε γιατί συνήθως τα παιχνίδια έχουν πολλά φύλλα) και να σας φτάνει η τράπουλα για να τα παίξετε.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 17   |   Φύλλα στο χέρι: 3   |   Πονταρίσματα: -   |   Κέντα - Χρώμα   |

poluethniki Ποκα Πολυεθνικη

    

Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε ένα τραπέζι με 4 παίκτες Α, Β, Γ, Δ και μια τράπουλα των 36 φύλλων (6 ως Α). Ο ντίλερ μοιράζει 3 φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει τα 4 παιχνίδια στο τραπέζι. Όλα παίζονται Κέντα-Χρώμα. Έστω ότι οι παίκτες επιλέγουν να παίξουν πρώτα τη «Γωνία». Ποντάρουν όλοι και ο ντίλερ ανοίγει τα δύο πρώτα φύλλα της «Γωνίας» (όπως λένε οι κανόνες του συγκεκριμένου παιχνιδιού). Ο Α λέει ντούκου, ο Β ποντάρει, ο Γ πάει πάσο, ο Δ τα βλέπει και ο Α πάει πάσο. Οι Α και Γ που πήγαν πάσο δεν ανοίγουν τα φύλλα τους γιατί μπορούν να παίξουν και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο ντίλερ ανοίγει τα επόμενα 2 φύλλα της «Γωνίας». Ο Β ποντάρει και ο Δ τα βλέπει. Ο ντίλερ ανοίγει το τελευταίο φύλλο της Γωνίας όπου ο Β ποντάρει για τελευταία φορά και ο Δ ακολουθεί. Ούτε ο Β ούτε ο Δ, που έμειναν μέχρι το τέλος της «Γωνίας», θα ανοίξουν τα φύλλα τους για να δουν ποιος κερδίζει το ποτ. Θα το κάνουν στο τέλος αφού έχουν παίξει και τα υπόλοιπα 3 παιχνίδια. Στην περίπτωση που ο Δ έκανε raise και ο Β πήγαινε πάσο, τότε ο Δ, ως νικητής του παιχνιδιού αφού όλοι πήγαν πάσο, θα έπαιρνε αυτόματα το ποτ για να μην υπάρχει κίνδυνος μπερδέματος στο τέλος. Όλοι οι παίκτες συνεχίζουν στο επόμενο παιχνίδι που έστω ότι είναι ο «Σταυρός». Δημιουργούν ένα καινούριο ποτ και ακολουθούν τους κανόνες του «Σταυρού» κ.ο.κ. έως ότου παίξουν όλα τα παιχνίδια στο τραπέζι. Έπειτα ανοίγουν τα φύλλα τους και βλέπουν ποιο παιχνίδι κερδίζει ο κάθε παίκτης, και το αντίστοιχο ποτ εννοείτε :-)