Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Στριπτίζ

Πληροφορίες Ο ντίλερ τοποθετεί 5 φύλλα μπροστά από κάθε παίκτη, κλειστά και χωρίς να τα δει κανείς. Ο παίκτης στα δεξιά του ντίλερ ανοίγει πρώτος 1 φύλλο και ακολουθεί ποντάρισμα. Ο επόμενος παίκτης στα δεξιά του ανοίγει όσα φύλλα χρειάζονται (ίσως μόνο 1, ίσως και όλα) ώστε να περάσει το φύλλο σε αξία του προηγούμενου παίκτη και ακολουθεί ποντάρισμα. Ο επόμενος παίκτης ανοίγει φύλλα μέχρι να περάσει το φύλλο του προηγούμενου κλπ., μέχρι να ανοίξουν όλοι τα φύλλα τους. Κερδίζει ο παίκτης που θα έχει το μεγαλύτερο συνδυασμό φύλλων.

Παράδειγμα: έστω ότι ο πρώτος παίκτης ανοίγει ένα 10άρι. Ο επόμενος παίκτης θα πρέπει να ανοίξει μεγαλύτερο φύλλο από του πρώτου παίκτη για να σταματήσει, δηλαδή ένα από τα J, Q, Κ ή Α. Αν όμως ανοίξει το πρώτο φύλλο 7 (πρέπει να συνεχίσει), το δεύτερο 9 (πρέπει πάλι να συνεχίσει) και το τρίτο 7, τότε ο παίκτης έχει σχηματίσει ένα ζευγάρι που είναι καλύτερος συνδυασμός από το 10άρι του πρώτου παίκτη και έτσι σταματάει να «γδύνεται». Ο επόμενος παίκτης, για να σταματήσει να «γδύνεται», θα πρέπει να σχηματίσει μεγαλύτερο ζευγάρι από τα 7άρια ή ακόμα καλύτερο συνδυασμό φύλλων κ.ο.κ.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: -   |   Φύλλα στο χέρι: 5   |   Πονταρίσματα: -   |   Κέντα - Χρώμα   |

table logo