Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Αγέρας

Πληροφορίες Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη. Τα φύλλα ανοίγουν ανά 2 και μετά από κάθε άνοιγμα ακολουθεί ποντάρισμα. Μόλις «φυσήξει ο Αγέρας» δηλαδή μόλις ανοίξουν τα φύλλα στη μέση, τότε οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να μείνουν με 3 φύλλα στο χέρι τους. Μπορούν να αλλάξουν μέχρι 3 φύλλα (δεν μπορούν και τα 4). Τους δίνονται οι εξής επιλογές : αν ξεσκαρτάρουν 1 φύλλο τότε μένουν με τα 3 που είχαν πάνω τους, αν ξεσκαρτάρουν 2 τότε παίρνουν 1 από τον ντίλερ ενώ αν ξεσκαρτάρουν 3 παίρνουν 2 από τον ντίλερ. Κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 ή 3 φύλλα από το χέρι του, προαιρετικά 1 από τα 2 του «Αγέρα» και οποιαδήποτε άλλα φύλλα από το τραπέζι.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 6   |   Φύλλα στο χέρι: 4   |   Πονταρίσματα: 4   |   3 -Φουλ  |

πόκα αγέρας ποκα αγερας

    

Πιο Αναλυτικά

Γύρος 1ος

Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει το παρακάτω σχέδιο στο τραπέζι. Στη συνέχεια γίνεται το αρχικό ποντάρισμα.
πόκα αγέρας ποκα αγερας

     

Γύρος 2ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα 2 πρώτα φύλλα και ακολουθεί ποντάρισμα.
πόκα αγέρας ποκα αγερας

“Γράψτε POKAHOLIC και κερδίστε BONUS„

Γύρος 3ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα επόμενα 2 φύλλα και ακολουθεί ποντάρισμα.
πόκα αγέρας ποκα αγερας

      

Γύρος 4ος

Μόλις «φυσήξει ο Αγέρας» και ανοίξουν τα τελευταία 2 φύλλα, οι παίκτες πρέπει να μείνουν με 3 φύλλα στο χέρι τους (όπως περιγράφεται παραπάνω). Ακολουθεί το τελικό ποντάρισμα
πόκα αγέρας ποκα αγερας

      

Να θυμάσαι ότι στον Αγέρα......κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 ή 3 φύλλα από το χέρι του, προαιρετικά 1 από τα 2 του «Αγέρα» και οποιαδήποτε άλλα φύλλα από το τραπέζι.