Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Ήτα με Αγκάθια

Πληροφορίες Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη. Τα διαγώνια φύλλα είναι «αγκάθια». Αρχικά ανοίγει 2 κοινά φύλλα και 1 αγκάθι και ακολουθεί ποντάρισμα. Στη συνέχεια ανοίγει 2 ακόμα φύλλα και 1 αγκάθι και ακολουθεί ακόμα ένα ποντάρισμα. Τελευταίο ανοίγει το κεντρικό φύλλο όπου γίνεται και το τελικό ποντάρισμα. Κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 ή 3 από τα φύλλα που έχουν απομείνει στο χέρι του σε συνδυασμό με μία από τις δύο διαγώνιες τριάδες που σχηματίζονται στο «Ήτα».

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 7   |   Φύλλα στο χέρι: 4   |   Πονταρίσματα: 4   |   Κέντα - Χρώμα  |

ποκα ητα με αγκαθια πόκα ήτα με αγκάθια

    

Πιο Αναλυτικά

Γύρος 1ος

Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει το παρακάτω σχέδιο στο τραπέζι. Στη συνέχεια γίνεται το αρχικό ποντάρισμα.
ποκα ητα με αγκαθια πόκα ήτα με αγκάθια

     

Γύρος 2ος

Ο ντίλερ ανοίγει 2 κοινά φύλλα και 1 αγκάθι. Ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα ητα με αγκαθια πόκα ήτα με αγκάθια

“Γράψτε POKAHOLIC και κερδίστε BONUS„

Γύρος 3ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα επόμενα κοινά φύλλα και το αγκάθι. Ακολουθεί ποντάρισμα. Σημείωση παραδείγματος: ο Άσσος βγήκε στα «αγκάθια» άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
ποκα ητα με αγκαθια πόκα ήτα με αγκάθια

      

Γύρος 4ος

Ο ντίλερ ανοίγει το τελευταίο φύλλο στο κέντρο του Ήτα και ακολουθεί το τελικό ποντάρισμα.
ποκα ητα με αγκαθια πόκα ήτα με αγκάθια

      

Να θυμάσαι ότι στο Ήτα με Αγκάθια......κάθε παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 ή 3 από τα φύλλα που έχουν απομείνει στο χέρι του σε συνδυασμό με μία από τις δύο διαγώνιες τριάδες που σχηματίζονται στο «Ήτα». Πχ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις τριάδες Α,Κ,6 ή 5,Κ,9. Σημείωση στο παράδειγμα: ο Ασσός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί είναι «αγκάθι».