Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Μεξικάνικη Πόκα

Πληροφορίες Το παιχνίδι είναι παιζόμενο.Ο ντίλερ ξεκινάει μοιράζοντας 2 κλειστά φύλλα σε κάθε παίκτη. Κάθε παίκτης επιλέγει ποιο από τα 2 φύλλα του θέλει να κρατήσει κλειστό και ποιο να ανοίξει στο τραπέζι. Το φύλλο που κράτησε κλειστό είναι για αυτόν μπαλαντέρ. Ακολουθεί ποντάρισμα και ο ντίλερ μοιράζει ακόμα 1 κλειστό φύλλο σε κάθε παίκτη. Κάθε παίκτης καλείται και πάλι να επιλέξει ποιο φύλλο θέλει να κρατήσει κλειστό (το οποίο θα είναι το μπαλαντέρ του) και ποιο θα ανοίξει στο τραπέζι. Ακολουθεί ποντάρισμα και η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου κάθε παίκτης έχει 1 κλειστό (μπαλαντέρ) και 4 ανοιχτά φύλλα.

Σημείωση: στην περίπτωση που το κλειστό φύλλο ενός παίκτη είναι πχ το 7 (δηλαδή είναι το μπαλαντέρ του) και έχει στα ανοιχτά του φύλλα άλλο ένα 7άρι, τότε και αυτό είναι μπαλαντέρ. Σε κάθε γύρο μιλάει πρώτος ο παίκτης που είναι «καλύτερος» στα ανοιχτά φύλλα. Κερδίζει ο παίκτης με τον καλύτερο συνδυασμό φύλλων.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: -   |   Φύλλα στο χέρι: 5   |   Πονταρίσματα: 4   |   Κέντα - Χρώμα   |

table logo