Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος

Πληροφορίες Το παιχνίδι είναι παιζόμενο. Ο ντίλερ μοιράζει 2 κλειστά φύλλα σε κάθε παίκτη και 3 κλειστά στο τραπέζι. Οι παίκτες ποντάρουν και ο ντίλερ μοιράζει ακόμα 2 φύλλα σε κάθε παίκτη, ανοιχτά αυτή τη φορά. Ακολουθεί ποντάρισμα και μετά ανοίγει «Ο Καλός» ο οποίος είναι μπαλαντέρ. Όποιος παίκτης έχει στα φύλλα του τον «Καλό» τότε έχει μπαλαντέρ. Ακολουθεί ποντάρισμα και μοιράζει ακόμα 1 φύλλο ανοιχτό στους παίκτες. Ακολουθεί ποντάρισμα και μετά ανοίγει «Ο Κακός», ο οποίος είναι αγκάθι. Όποιος παίκτης έχει στα φύλλα του τον «Κακό», πρέπει να τον ξεσκαρτάρει. Ακολουθεί ποντάρισμα και μοιράζει ακόμα 1 φύλλο ανοιχτό στους παίκτες. Ακολουθεί ποντάρισμα και ανοίγει και «Ο Άσχημος». Όποιος παίκτης έχει στα ανοιχτά φύλλα του τον «Άσχημο» αυτόματα βγαίνει από το παιχνίδι. Ακολουθεί ποντάρισμα και μοιράζει στους παίκτες ακόμη 1 φύλλο, κλειστό, όπου ακολουθεί και το τελικό ποντάρισμα. Σε κάθε γύρο μιλάει πρώτος ο παίκτης που είναι «καλύτερος» στα ανοιχτά φύλλα. Κερδίζει ο παίκτης με τον καλύτερο συνδυασμό φύλλων.

Σημείωση: Τα φύλλα στο τραπέζι δεν χρησιμοποιούνται από τους παίκτες, απλά υποδεικνύουν το μπαλαντέρ, το αγκάθι και το φύλλο που σε βγάζει έξω από το παιχνίδι.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 3   |   Φύλλα στο χέρι: 7   |   Πονταρίσματα: 6   |   Κέντα - Χρώμα   |

kaloskakos gr final