Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Υποχρεώσεις

Πληροφορίες Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη. Τα φύλλα στο τραπέζι ανοίγουν ανά 3 και μετά από κάθε άνοιγμα ακολουθεί ποντάρισμα. Τα 3 κάθετα φύλλα είναι οι «Υποχρεώσεις» και ανοίγουν στον τελευταίο γύρο. Ονομάζονται έτσι επειδή κάθε παίκτης πρέπει να επιλέξει υποχρεωτικά ένα για το τελικό του χέρι σε συνδυασμό με 2 φύλλα από την γραμμή που βρίσκεται η «Υποχρέωση» που διάλεξε. Έτσι, κάθε παίκτης χρησιμοποιεί μόνο 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με μία «Υποχρέωση» και 2 φύλλα από την γραμμή της «Υποχρέωσης».

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 12   |   Φύλλα στο χέρι: 4   |   Πονταρίσματα: 5   |   Κέντα - Χρώμα  |

ποκα υποχρεωσεις πόκα υποχρεώσεις

    

Πιο Αναλυτικά

Γύρος 1ος

Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει το παρακάτω σχέδιο στο τραπέζι. Στη συνέχεια γίνεται το αρχικό ποντάρισμα.
ποκα υποχρεωσεις πόκα υποχρεώσεις

     

Γύρος 2ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα 3 πρώτα φύλλα και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα υποχρεωσεις πόκα υποχρεώσεις

      

Γύρος 3ος

Ο ντίλερ ανοίγει επόμενα 3 φύλλα και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα υποχρεωσεις πόκα υποχρεώσεις

      

Γύρος 4ος

Ο ντίλερ ανοίγει επόμενα 3 φύλλα και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα υποχρεωσεις πόκα υποχρεώσεις

     

Γύρος 5ος

Ο ντίλερ ανοίγει τις «Υποχρεώσεις» και ακολουθεί το τελικό ποντάρισμα.
ποκα υποχρεωσεις πόκα υποχρεώσεις

     

Να θυμάσαι ότι στις Υποχρεώσεις......κάθε παίκτης χρησιμοποιεί μόνο 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με μία «Υποχρέωση» και 2 φύλλα από την γραμμή της «Υποχρέωσης». Πχ αν επιλέξει να χρησιμοποιήσει την πρώτη «Υποχρέωση», δηλ. την Q, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 φύλλα από τα 9,10,8 ενώ αν επιλέξει την τρίτη «Υποχρέωση», δηλ. τον Α, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 από τα J,6,J κλπ.

       

Παραλλαγή: Ο ντίλερ μπορεί να ξεκινήσει ανοίγοντας πρώτα τις «Υποχρεώσεις» και μετά όλα τα άλλα φύλλα. Αν ο παίκτης δεν έχει επαφή με καμία από τις «Υποχρεώσεις» τότε μάλλον πρέπει πάει πάσο (μην ξεχνάτε ότι οι Υποχρεώσεις είναι φύλλα που παίρνονται υποχρεωτικά). Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης μπορεί πιο εύκολα να αποφασίσει από πολύ νωρίς αν έχει νόημα να συνεχίσει ή να σταματήσει.