Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Follow the Queen

Πληροφορίες Το παιχνίδι είναι παιζόμενο. Ο ντίλερ θα μοιράσει συνολικά 5 φύλλα σε κάθε παίκτη με το 3ο και το 5ο να είναι κλειστά και τα υπόλοιπα ανοιχτά. Μετά από κάθε άνοιγμα ακολουθεί ποντάρισμα. Στο τέλος κάθε παίκτης θα έχει 2 κλειστά και 3 ανοιχτά φύλλα μπροστά του. Σε αυτό το παιχνίδι η Ντάμα είναι πάντα μπαλαντέρ, είτε ανοιχτή είτε κλειστή. Όμως, αν πέσει στο τραπέζι ανοιχτή Ντάμα τότε και το επόμενο φύλλο που θα ανοιχτεί μετά από αυτήν είναι και αυτό μπαλαντέρ, αλλά προσωρινό. Αυτό διότι, αν έρθει κι άλλη Ντάμα στο τραπέζι τότε το επόμενο φύλλο από αυτήν είναι μπαλαντέρ, καταργώντας το προηγούμενο. Αν σε κάποιο γύρο έρθει Ντάμα στον ντίλερ τότε καταργείται το δεύτερο μπαλαντέρ και παραμένει μοναδικό μπαλαντέρ η Ντάμα. Σε κάθε γύρο μιλάει πρώτος ο παίκτης που είναι «καλύτερος» στα ανοιχτά φύλλα. Κερδίζει ο παίκτης με τον καλύτερο συνδυασμό φύλλων.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: -   |   Φύλλα στο χέρι: 5   |   Πονταρίσματα: 5   |   Κέντα-Χρώμα   |

table logo

    

Παραλλαγή: Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και με 7 φύλλα, δίνοντας το 3ο και το 6ο φύλλο κλειστό και όλα τα άλλα ανοιχτά. Στο τέλος κάθε παίκτης θα έχει 2 κλειστά και 5 ανοιχτά φύλλα μπροστά του. Πολλές φορές έχει περισσότερο ενδιαφέρον έτσι, διότι γίνονται πολύ δυνατοί συνδυασμοί φύλλων.

“Γράψτε POKAHOLIC και κερδίστε BONUS„