Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Texas Hold 'Em

Πληροφορίες Ο ντίλερ μοιράζει 2 φύλλα σε κάθε παίκτη και γίνεται το αρχικό ποντάρισμα. Πρώτα ανοίγει το «flop» δηλαδή τα 3 πρώτα φύλλα μαζί και ακολουθεί ποντάρισμα. Στη συνέχεια ανοίγει το «turn» και ακολουθεί ποντάρισμα ενώ τελευταίο ανοίγει το «river» όπου γίνεται και το τελικό ποντάρισμα. Κάθε παίκτης χρησιμοποιεί 1 ή 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με οποιαδήποτε φύλλα από το τραπέζι.

Παρατηρήσεις: α) Είναι το μοναδικό παιχνίδι στην Πόκα όπου ένας παίκτης επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει μόνο 1 φύλλο από το χέρι του (σε όλα τα άλλα παιχνίδια πρέπει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 2). β) Η ιεραρχία του παιχνιδιού είναι Κέντα–Χρώμα και όχι Κέντα–Φουλ (όπως παίζεται στα τουρνουά Πόκερ). Στα τουρνουά Πόκερ παίζουν με τράπουλα 52 φύλλων όπου το Χρώμα έχει περισσότερες πιθανότητες να έρθει απ’ ότι το Φουλ. Η Πόκα όμως δεν παίζεται με 52 φύλλα αλλά συνήθως με 32 (από 7 έως Α) ή 40 (από 5 έως Α), όπου οι πιθανότητες είναι αντεστραμμένες.

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 5   |   Φύλλα στο χέρι: 2   |   Πονταρίσματα: 4   |   Κέντα - Χρώμα  |

ποκα ομαχα πόκα ομάχα

    

Πιο Αναλυτικά

Γύρος 1ος

Ο ντίλερ μοιράζει 2 φύλλα σε κάθε παίκτη. Στη συνέχεια γίνεται το αρχικό ποντάρισμα.
ποκα ομαχα πόκα ομάχα

     

Γύρος 2ος

Ο ντίλερ ανοίγει το «flop» και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα ομαχα πόκα ομάχα

“Γράψτε POKAHOLIC και κερδίστε BONUS„

Γύρος 3ος

Ο ντίλερ ανοίγει το «turn» και ακολουθεί ποντάρισμα.
ποκα ομαχα πόκα ομάχα

      

Γύρος 4ος

Τέλος, ο ντίλερ ανοίγει το «river» και ακολουθεί το τελικό ποντάρισμα.
ποκα ομαχα πόκα ομάχα

      

Να θυμάσαι ότι στο Texas Hold 'Em......κάθε παίκτης χρησιμοποιεί 1 ή 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με οποιαδήποτε φύλλα από το τραπέζι.