Η Ποκα ειναι Ελληνικη

Tο όνομα της προέρχεται από την προσπάθεια των Ελλήνων να προφέρουν την λέξη “poker” με βαριά αγγλική προφορά...

     

readmore

 

Αμετρητεσ Επιλογεσ

Oι παραλλαγές των παιχνιδιών της Πόκας είναι τόσες πολλές που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τις γνωρίζει όλες.

      

readmore

 

Στο κινητο σασ!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα κινητό η απόλυτη εφαρμογή για να διαβάσετε και να μάθετε να παίζετε Πόκα με την παρέα σας!

      

readmore

 

Πόκα | Δεντράκι

Πληροφορίες Ο ντίλερ μοιράζει 4 φύλλα σε κάθε παίκτη. Τα φύλλα στο τραπέζι ανοίγουν ανά επίπεδο, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Μετά από κάθε άνοιγμα ακολουθεί ποντάρισμα. Τελευταία ανοίγουν τα φύλλα στον «κορμό» του Δέντρου. Κάθε παίκτης χρησιμοποιεί μόνο 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με 1 φύλλο απο τον «κορμό» του Δεντρου (υποχρεωτικά) και 2 φύλλα ακόμα από τα επίπεδα (αλλα μόνο 1 από το κάθε επίπεδο)».

      

|   Φύλλα στο τραπέζι: 8   |   Φύλλα στο χέρι: 4   |   Πονταρίσματα: 5   |   Κέντα - Χρώμα   |

δεντρο ποκα δέντρο πόκα

        

Πιο Αναλυτικά

Γύρος 1ος

Ο ντίλερ μοιράζει 4 κλειστά φύλλα σε κάθε παίκτη και σχηματίζει το παρακάτω σχέδιο στο τραπέζι. Στη συνέχεια γίνεται το αρχικό ποντάρισμα.
xmastree small 01

     

Γύρος 2ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα φύλλα στο πρώτο επίπεδο και ακολουθεί ποντάρισμα.
δεντρο ποκα δέντρο πόκα

      

Γύρος 3ος

Ο ντίλερ ανοίγει τα φύλλα στο δεύτερο επίπεδο και ακολουθεί ποντάρισμα.
δεντρο ποκα δέντρο πόκα

      

Γύρος 4ος

Ο ντίλερ ανοίγει το φύλλο στην κορυφή του Δέντρου και ακολουθεί ποντάρισμα.
δεντρο ποκα δέντρο πόκα

     

Γύρος 5ος

Στο τέλος, ανοίγει τα τελευταία 2 φύλλα στον «κορμό» του Δέντρου. Ακολουθεί το τελικό ποντάρισμα.
δεντρο ποκα δέντρο πόκα
Να θυμάσαι ότ στο Δεντράκι......κάθε παίκτης χρησιμοποιεί μόνο 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με 1 φύλλο απο τον «κορμό» του Δεντρου και 2 φύλλα ακόμα από τα επίπεδα (αλλα μόνο 1 από το κάθε επίπεδο). Πχ μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 φύλλα από το χέρι του σε συνδυασμό με το 10 στον «κορμό» του Δέντρου και τα 9 και Q απο τα επίπεδα (δεν θα μπορύσε να πάρει και τα δύο 9άρια από το δεύτερο επίπεδο).

      

Παραλλαγή: Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σχηματίζοντας ένα μεγαλύτερο «Δέντρο» προσθέτοντας ακόμα ένα επίπεδο με 4 φύλλα. Μπορεί να έχει περισσότερο ενδιαφέρον έτσι, αφού θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές φύλλων για τους παίκτες.